Aizo Betten Vele gezichten

Geschreven door Geert Klok en Francine Schrikkema

Zaterdag 3 april 2021 verschijnt het boek Aizo Betten Vele gezichten. Een bijzonder boek over leven en werk van beeldend kunstenaar Aizo Betten (1938-2014). Deze unieke uitgave verschijnt tegelijk met de opening van een overzichtstentoonstelling van zijn werk in Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum. In de periode van 3 april t/m 5 september 2021 is het werk van Aizo Betten te bewonderen in dit museum.

De gekozen opzet maakt het boek aantrekkelijk voor een breed publiek. Warffumers, oud-collega’s en oud-leerlingen zullen veel herkennen in dit boek maar ook voor anderen in Groningen, Friesland en ver daarbuiten heeft dit prachtige boek veel te bieden. Het boek is samengesteld door oud-collega Geert Klok en oud-leerling kunstenares Francine Schrikkema. Zij geven een beeld van de ontwikkeling en de creatieve veelzijdigheid van Aizo Betten. Opvallend was ook zijn inbreng op Het Hogeland College.
Schilder, filmer en ontwerper Jaap van den Hoofdakker verzorgde de vormgeving. Jelte Oosterhuis maakte prachtige foto’s van de kunstwerken.
Het bijzondere boek heeft een formaat van 23 x 23 cm, is geheel full-color en telt plm. 160 pagina’s. De gevarieerde tekst is rijk geïllustreerd met foto’s van het werk van Aizo Betten.
De initiatiefgroep Aizo Betten geeft het boek uit in samenwerking met de Stichting Uitgaven Noord-Groningen en Drukkerij Sikkema te Warffum.