Boek Wirdum

Boek over historie Wirdum officieel gepresenteerd

Wirdum – Op zaterdag 21 november 2020 werd het eerste exemplaar van het boek Wirdum. Grasduinen en schelpen zoeken tijdens een korte plechtigheid bij de historische theekoepel van de borg Rusthoven officieel gepresenteerd. De drie auteurs Toy van Nulck, Henk de Wilde en Judith Zijlstra besloten op deze wijze het eerste exemplaar symbolisch te overhandigen aan de Wirdumer gemeenschap.

Vanwege de Corona maatregelen moest de officiële boekpresentatie in de kerk van Wirdum helaas worden afgelast. Vandaar dat werd besloten tot een boekpresentatie in kleine kring. Om het bijzondere moment te markeren, gingen de drie auteurs samen op de foto. Verder werden de auteurs door de Stichting Uitgaven Noord-Groningen in het zonnetje gezet. Voorzitter Teun Juk: “De drie auteurs hebben een prachtig boek gemaakt. De inwoners van Wirdum mogen trots zijn op hun dorpsgenoten! Van harte gefeliciteerd!”

De drie auteurs Toy van Nulck, Henk de Wilde en Judith Zijlstra zijn trots op het boek dat is verschenen. Toy van Nulck: “We hebben er de afgelopen vijf jaar met veel plezier aan gewerkt. Er hebben heel wat uurtjes ingezeten. In zeven hoofdstukken laten we de rijke geschiedenis van ons mooie dorp zien. Een geweldige teamprestatie”. Judith Zijlstra: “We hebben het boek niet voor ons zelf gemaakt, maar voor de gemeenschap van Wirdum. Het boek komt straks ook op de leestafel van het dorpshuis te liggen. Dat duurt alleen nog even, vanwege versterking en renovatie van het dorpshuis door aardbevingsschade. Wat Henk de Wilde vooral aanspreekt is het bijzondere formaat van het boek (23,5 x 28 cm). Henk de Wilde: “Ik heb mij vooral beziggehouden met het verzamelen van fotomateriaal. Door het gekozen formaat en het fraaie drukwerk komen de foto’s er heel goed uit. Juist de combinatie van foto’s en tekst maakt het boek zo leuk”.

De drie auteurs kijken met veel plezier terug op hun project. Toy van Nulck: “Het boek laat Wirdum zien zoals het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Door middel van dit boek proberen we de geschiedenis dichter bij de mensen te brengen. Mede dankzij de buitengewoon prettige samenwerking met de mensen van de Stichting Uitgaven Noord-Groningen en Drukkerij Sikkema in Warffum is deze fraaie uitgave tot stand gekomen, met als kers op de taart het prachtige schilderij dat onze plaatselijke kunstenares Antje Sonnenschein maakte voor het omslag”.

Het boek kost € 29,50 en is te bestellen via www.uitgavennoordgroningen.nl en verkrijgbaar via de boekhandel.

Op de foto staan, v.l.n.r. Judith Zijlstra, Toy van Nulck en Henk de Wilde. Foto: Peter Reese