Wie zijn wij

De Stichting Uitgaven Noord-Groningen is in 2006 ontstaan. Het doel van de stichting is het bevorderen van de kennis van en belangstelling voor kunst, cultuur, historie en landschap in Noord-Groningen.

Wij proberen ons doel te bereiken door:

  • Het verzorgen of uitgeven van publicaties op niet-commerciële basis. Dat doen wij het liefst in samenwerking met anderen;
  • Het organiseren van bijeenkomsten en initiëren en ondersteuningen van lezingen, excursies en dergelijke;
  • Belangenbehartiging gericht op het behoud van de maatschappelijke en     cultuurhistorische identiteit van Noord-Groningen.

Een belangrijke activiteit is het uitgeven van boeken die een relatie hebben met het gebied Noord-Groningen. De thema’s van de inmiddels verschenen titels bestrijken een breed gebied. Zo zijn er boeken die de cultuurhistorie en geschiedenis van dorpen in dit gebied beschrijven. Maar er zijn ook uitgaven die in de Hogelandster variant van het Gronings geschreven zijn, zowel poëziebundels als historische uitgaven. Bijzonder trots zijn wij op onze reeks Monumenten in Noord-Groningen, waarvan inmiddels vijf deeltjes verschenen zijn. Dankzij deze uitgaven kunt u op bijzondere wijze kennis maken met het wonen, werken en leven in Noord-Groningen.

De stichting wil een platform zijn voor die mensen die willen schrijven over kunst, cultuur, historie en landschap in Noord-Groningen, maar het lastig vinden een boek zelf uit te geven. Omdat wij hiermee inmiddels de nodige ervaring hebben, bieden wij hulp op basis van het non-profitbeginsel. Met andere woorden: onze stichting heeft niet tot doel het maken van winst, maar het helpen bij het uitgeven van een mooi boek. 

Een van onze vaste samenwerkingpartners is de Stichting Historische Kring voor Noordelijk Hunsingo. Zij geven een halfjaarlijks bericht uit waarin artikelen geplaatst kunnen worden. Een prima mogelijkheid voor bijdragen die zich niet lenen voor uitgave in boekvorm.

Heeft u een manuscript over een onderwerp dat te maken heeft met Noord-Groningen neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik op het woord Contact, vul vervolgens de velden in en wij nemen z.s.m. contact met u op. 

Adres:

Pastorieweg 19

9989 BL Warffum

Email: info@uitgavennoordgroningen.nl

Website: www.uitgavennoordgroningen.nl